Ahad, 7 Februari 2010

Pencetus Semangat~!

Assalamualaikum..salam kedinginan Mu'tah wat sume..masuk2 je blog ni..penuh sarang lelabah..huhu..dh lama aku xupdate..mahu di update,tp...pe ye aku nk tulis?..liatnye nk start tulis utk org yg mcm aku,peng'explore' blog org bkn penulis blog..sampai kn malam ni..sorang adik di Mu'tah menegur.."bile nk update blog?"..huhuhuh..So,aku gagahkan juge jemari2ku menaip papan keybord laptop utk tidak menghampakan dia..hehe!

Post kali ini aku tuju wat kakakku..satu2nye kakakku dunia akhirat!Tahniah kakak!akhirnya cita2mu semenjak kecil telah kau gapai~!Adikmu ini memang yakin kakak akn bergelar seorang doktor..xsia2 usahamu memujuk dan meyakinkan emak dan abah utk menyambung studymu di Sulawesi,Indonesia(mybe sbb 2 abah mak berani lpskan adikmu ini di Jordan..hehe)..dan engkau sudah membuktikannya..alfu mabruk~!!





Kakak aku ni memang dr keciknye nk jd Doc..selalu klu bdk kecik,cm kite2 dulu,sering berubah cita2..jap nk jd cikgu la..jap nk jd nurse la..jap nk jd pilot la..mcm2..tp..agk kagum aku pd kakakku ini bile dia dpt menggapai cita2nya dr kecik..dan sekaligus menjadi penyambung generasi abah dan emak yg berkecimpung dlm bidang perubatan..:)

Cmne ngan aku??nak jd cm kakak tak?so pe lagi..melangkah ngan penuh semangat utk fasal baru yang akan datang!aku juga mampu menjadi seperti kakak!~~

Tiada ulasan:

Catat Komen