Khamis, 19 November 2009

Selamat Datang dan Bakal Datang!







~Pic Budak Kecik : Muhammad Rifdi~

Post kali ini aku tujukan pada 2 budak kecik yg baru datang dan yang akan datang ke senarai ahli BAKELY BEGAM'S MEMBERS!

Actually aku baru dpat merasa mcm kwn2 aku rase..jd MAK BUAH!hehehe..so xcited sgt sampai dah golek2 kt tngge jamiah!(guro je)..

Ini ciretera budak kecik yg baru dftr jd ahli BAKELY BEGAM'S MEMBERS :

Tanggal 3 Oktober 2009,aku tetibe dpt pnggilan tpn dr Mesia..abang aku,memule die tnye kabo..cool je..cm bese2 die tpn..tp tetibe die kte "abang kt hospital ni" ha??!!aku trkejut le!nape plak de kt spital??tp mulut aku laju je ckp.."kak nin dh nk bersalin ke??!" Abang aku ckp "Sakit2 dah,tp lum lg la msenye beby nk kuar,kne tggu lg ni,nti abg gtau lg".Aku xcited dh!aku bakal dapat gelaran baru!

Panggilan demi pnggilan aku trime dr abang..air ketuban dah pecah!tp..beby xkuar2 lg..musykil aku?pe degil anak buah aku sorang nii..hehe..agak2 nye die takot kot nk hadapi cabaran dunia luar yang dh mcm2 brlaku..hmm..

Tanggal 4 Oktober 2009..pnggilan tpn strusnye..kak nin dah bersalin!Beby Boy!melompat aku dgr!sonoookkknnyee!geram pon de+sedey pon de!sbb xdpt nk tgk..ptg 2 gak aku g tpn mak..mcm2 mak citer..mak nangis..bkn aku yg wat haa!!bdk kecik 2 wt!heheh..mak kte kakak ipar aku masih mamai2 lg ngan ubt bius yg doc kasi..sbb beby xkuar lg wktu air ketuban pecah..ingat nk bedah je,sbb xkuar normal..tp tetibe beby kuar dan die kene tahan kat inkubator..takot2 de simptom pnykit laen sbb lme dok dlm prut tnpe air ketuban..Alhamdulillah,pas 3 ari beby dpt kuar dan pulang ke umah atok nye ngan tokmaknye(gelaran tuk abah n mak aku)..dan kakak ipar aku pon sihat..

Sebelum lahir lg abang n kak nin dan kasi nama..ape nama ank buah aku nii?

MUHAMMAD RIFDI BIN MOHD FIRDAUS

Adik aku,beby za8 slalu kasi info sal rifdi..trubat sket la rindu aku pd si rifdi..Atas 2 gambar dia wt tatapan sume!

Lagi satu ciretera,budak kecik yang bakal dftr jd ahli BAKELY BEGAM'S MEMBERS :

..2/3 hari lepas..aku dpat msg dr kakak aku..msg yg wt aku golek2 lg di jamiah!(tipu jer) Turn kakak aku plak!heheh!!Tahniah kakak!Malam 2 aku siap tpn2 n web cam ngan bakal ummi n abi!Sonok aku tgk muke kakak n abg ipar aku..Mg sehat2 dan jge ksihatan baek2 ye doc kakak!Mg dpat beby yg sehat!Msti cm cina!hehe

Balik 2 tahun ini,aku akan jumpe 2 budak kecik..2 budak kecik yang akan wt aku rinduu pd mereka!Sayang Mak Lang tuk 2 budak kecik!bljr2 kenai Mak Lang ye..kalau x,siap Mak Lang kejo kome kt airport!heheheh

Tiada ulasan:

Catat Komen